تعداد بازدید۱۷۲۱۴مرتبه
روزگاری نه چندان دور در سرایی نه چندان دوردست مردمانی از جنس عشق و لطف و محبت، با صفا و صمیمیت روزها را در مزارع و باغات به دامداری و کشاورزی مشغول بودند و شبها را به دور هم، با شب نشینی به شعر و شبچره میگذراندند. مرد و زن، پیر و جوان همه و همه در اقتصاد خانواده نقش آفرینی میکـردند. گــویی دست و پـای هم بودنـد. کسی بیکـار نبود و هرکس بـه نوعی زندگـانی میگذراند. امید به زندگی در همه وجود داشت و شوق زیستن در چهره مردمان به وضوح دیده می شد.آن روزها به سرعت سپری شد و همه را در رویا و آرزوی تکرار نشانیده است. آن روزها چه داشت که در ضمیر ناخودآگاه مان آنرا جستجو می کنیم؟ آیا در زندگی سخت و طاقت فرسای شهری امروز امکان تکرار آنرا داریم؟ چه کنیم تا امید به زندگی را به مردمانمان هدیه دهیم؟ مدیریت شهری چه نقشی در تحقق آن رویاها بازی می کند؟ مسئولیت شهروندان چیست؟ همه و همه این دست از سوالها این جرقه را در ذهنم زد تا بتوانم مجموعه مباحثی را تحت عنوان ارتقاء امید به زندگی با اصلاح مدیریت شهری به رشته تحریر دربیاورم و بازخوردهای آنرا به جهت رسیدن به این هدف والا با مردمانمان به بحث و تبادل نظر و اندیشه بنشینم، باشد که روزی شاهد زندگی زیبا و آرام در کنار هم باشیم.
کشور ایران با بیش از یک میلیون و ششصد هزارکیلومتر مربع مساحت در سالهای نه چندان دور، از نظر جمعیتی جزء کشورهای جوان دنیا به حساب می آمد که امروز آن دوره را گذرانده و به میانسالی رسیده است. بنابراین جمعیت جوان کشور روند روبه رشدی را طی نمی کند و دیری نمی پاید که شاهد کشوری سالخورده و با میانگین سنی بالا باشیم. اصرار و تاکید مسئولین ذیربط کشور مبنی بر رشد جمعیت نیز تاییدی بر این موضوع میباشد. اما به راستی عوامل کاهش جمعیت جوان و نهادینه شدن فرهنگ تک فرزندی چیست؟ همانطوریکه میدانید مشکلات اقتصادی، بیکاری، نگرانی از آینده و عدم توانایی به جهت رفع نیازهای خانواده و زندگی، بخش عمدهای از این عوامل را تشکیل میدهد. در کشور ما تمام همت و تلاش مسئولین و دولت به جهت هموار کردن بیشتر این مسیر با تمام مشکلات و موانع و شرایط موجود در جریان است، اما نقش ما به عنوان یک شهروند و نقش مدیران شهری ما بعنوان نماینده ما چیست؟
آیا رشد اقتصادی باعث کاهش این نگرانیها میشود؟ شکوفا شدن اقتصاد هر منطقه تابع پارامترها و پتانسیلهای موجود در همان منطقه است و مدیران هر شهر به جهت آشنا بودن با این پتانسیلها میتوانند بیشترین نقش را بازی کنند. اما ارتباط این موضوعات با ارتقاء امید به زندگی و افزایش برنامهریزی شده جمعیت در کجاست؟
قبل از پاسخ به این سوال کلیدی، لازم میبینم تا تعریف جامعی نسبت به مفهوم مدیریت شهری داشته باشم. مدیریت شهری چیست؟ مدیریت شهری بکارگیری موثر و کارآمد منابع انسانی و مادی بر مبنای یک نظام ارزشی است که از طریق برنامهریزی، سازماندهی، بسیج منابع و امکانات، هدایت و کنترل عملیات و نظارت دقیق برای دستیابی به اهداف تعیین شده صورت میگیرد. یکی از این اهداف، افزایش درآمد کسبه، تجار، بازاریان، تولید کنندگان و در معنای کلی ارتقاء سطح اقتصادی در منطقه تحت مدیریت است. هر شهر با دارا بودن پتانسیلهای خاص خود در سه حوزه اصلی گردشگری، تولید و خدمات میتواند پذیرای جمع کثیری از شهروندان شهرها و کشورهای مختلف باشد که رهاورد ورود این جمعیت به جریان افتادن چرخه پولی و درآمدی را برای شهروندان آن شهر فراهم میآورد. بی شک با رشد اقتصادی و ورود سرمایه به منطقه شاهد کاهش استرس، افزایش روحیه و ارتقاء امید به زندگی در بین شهروندان خواهیم بود. وظیفه خطیر تسهیل و تسطیح شرایط جهت رسیدن به این مهم در هر کشوری به عهده مدیران شهری است. تلاش خواهم کرد تا با همکاری شما شهروندان و همشهریان عزیز شهسواری، در این سلسله مقالات به واکاوی مشکلات، بررسی عوامل موثر و یافتن راهکارهای دستیابی به این اهداف بپردازم. بحث و تبادل نظر با همشهریان و بین همشهریان و ارائه نظرات و پیشنهادهای سازنده، این راه را هموارتر خواهد ساخت.
با سلام و تبریک راه اندازی سایت. مهندس عزیز دغدغه شما برای شهرتان را به خوبی میدانم ولی چه راههای ۱یشنهاد میکنید؟ مشتاقانه منتظر قسمتهای بعدی این مقاله هستیم.
با درود فراوان خدمت شما وعرض تشکر به جهت بازدِِید از این صفحه امیدوارم بتوانم در قسمتهای دیگر، پیشنهادات وراهکارهای موجود را با کمک و همراهیتان به بررسی بنشینم.روز و روزگار نیک
با سلام خدمت جناب آقای مهندس فلاحتکار. امیدوارم در عرصه ای که پا در آن نهاده اید موفق و پیروز باشید. آنچه برای من و امثال من مهم است دیگر تئوری مدیریت شهری یا دیدگاههایی از این دست نیست، بلکه به چالش کشاندن مدیران حاضر در این عرصه توسط افرادی چون شما که از حمایت طیف وسیعی از شهروندان برخوردار هستید، چاره کار است. ما در چند سال گذشته …(توسط علیرضا فلاحتکار ویرایش شد)… و… که اگر بخواهم به همه بپردازم شاید کتابی بشود با آن نوشت.
متاسفانه مردم ما به خاطر تعدد اقوام غیر بومی همیشه چوب قومی گری را خورده و باعث پس رفت آن شده اند.
خوشحال هستم که افرادی چون شما به صحنه آمده اند و در پی خدمت هستند. امیدوارم در صورت حضورتان در شورای شهر، عرصه برایتان همچون آقای …(توسط علیرضا فلاحتکار ویرایش شد)… تنگ نشود. …(توسط علیرضا فلاحتکار ویرایش شد)… آری نماد شعور چرا که از ماست که بر ماست…
درود بر شما دوست عزیز .بینهایت ممنون از اینکه به سایت بنده سر زدید و من رو مورد محبت و لطفتان قرار دادید.امیدوارم که بتوانم در هرجایگاهی که باشم شایستگی خدمتگذاری صادقانه و شفاف را برای مردم دیار و سرزمین مادریم داشته باشم. دغدغه های شما دوست گرامی برایم قابل احترام است و پرمسلم است که اگر شخصی مرتکب تخلفی شده باشد با اسناد و مدارک کامل قابلیت بررسی در محاکم قضایی کشور راپیدا میکند که در این وضعیت شاکی خصوصی یا دادستان به عنوان مدعی العموم میتواند اقامه دعوا کند و امیدوارم بنده را به جهت حذف قسمتهایی از نوشته شما (بر خلاف میل باطنیم) که مستقیما افرادی را در آن خطاب قرار دادید، ببخشایید. اما حضور بنده در این فضا به جهت ایمان داشتن به دستاوردهاییست که میتوان برای شهرمان با کمک شما گرامیان کسب کرد. بسیار کارهای ناکرده و برنامه ریزیهای انجام نشده وجود دارد که همراهی و همفکری شما دوستان را می طلبد. سالهای زیادیست که در دنیا دیگر برای مبارزه با تاریکی شمشیر نمیکشند، بلکه چراغی میافروزند(کوروش بزرگ). روزهای زیبایی برای عمران و آبادانی و سازندگی شهرمان، ساختن یک شهر پاک، گسترش فرهنگ و هنر، ارتقا دانش و فناوری، اقتصاد پر رونق،اعتلای ورزش و قهرمانان، رسیدگی به احوال محرومین و صدها هدف والا پیش روی ماست.امید دارم که میتوان قدمهای موثری برداشت. ما راسخیم و در صورت حضور، پشتوانه ما مردمند و قسم یاد خواهم کرد به جهت احقاق حقوق قانونی افراد هیچگاه تعاملی با افرادی که به دنبال منافع شخصی هستند نکنم و در انزوا به کنجی ننشینم. من برای این اهداف بزرگ، برای خدمت به مردم شهرم و برای اینکه بگویم میتوانیم با برنامه ریزی و مدیریت موجبات رشد و بالندگی شهرمان را فراهم آوریم به رویای دوران کودکیم پاسخ دادم و به پیشنهاد جمع کثیری از دوستان و همشهریانم فکر کردم.امید که بتوانم در صورت همراهیتان همراهتان باشم. شامگاه نیکو
چرا شهسوار امکانات آتش نشانی اولیه را ندارد؟ آیا این واجب تر از نقاشی جدولها با رنگ زرد نیست؟ یکروز پاساژ ماهان یکروز بانک ملت خدا ناکرده اگر بیمارستان آتش بگ…
با سپاس فراوان و عرض ادب خدمت شما دوست ارجمند وتشکر وتقدیر به جهت مطرح کردن سوالهای کلیدی و کاربردی که بخش عمده ای از مشکلات شهرمان راشامل میشود، اجازه میخواهم تا قبل از پاسخ به سوالات شما مبحث کوچک از بخشی که تامین زیر ساختهای امنیت روانی وزندگی عمومی مردم در محیط اجتماعی امروزرا دربرمیگرد، مطرح نمایم.یک شعا بزرگ ومهم را همه ما بسیار شنیده ایم.اول ایمنی ،سپس کار.تمام تلاش سیستم مدیریت منابع انسانی در دنیااین است تا تقریبا در تمامی حوزه ها نیروی کاردر کمال امنیت فعالیتهای روزانه اش را به اتمام برساند وروز دیگر در نهایت سلامت وتندرستی فرد مفید وکار آمدی برای جامعه اش باشد.اگر این شعار را نسبت به وظایف مدیران شهری به جهت تامین ایمنی برای زندگی وامنیت شهروندان بررسی کنیم قطعا به پاسخهایی دست پیدا خواهیم کرد که بخش عمده ای از مشکلات موجود در فضای مدیریت شهری رادرصورت توجه به آن بر طرف خواهیم ساخت.قطعا هر شهری نیازمندی های متعددی دارد .هم نظافت و آراستگی شهر اهمیت دارد وهم تامین امکانات ولوازم اطفا حریق و… .اما اولویت همواره باایجاد وتامین امنیت برای شهروندان است.اینکه چرا شهرمان فاقد امکانات لازم برای این مورد میباشد یک سوال است ولی پرسش دیگر این است که آیا آتش نشانهای ما دوره های لازم برای برای رویارویی با این حوادث را دیده اند؟آیا ابزار وامکانات اولیه برای این مهم را دارند ؟چه کسی امنیت آنان را تامین میکند؟مدیران شهری در زمان وقوع این حوادث ،خصوصا در مکانهای عمومی وشهری باید چگونه عمل کنند؟مدیریت بحران چه کمکی در رفع حاشیه های این حوادث بازی میکند؟چند ساعت آموزشی در کارنامه مدیران شهری در این حوزه وجود دارد؟و…زندگانی ما به اتخاذ تصمیمات درست از جانب مدیرانمان بسته است.آیا زندگانی ما تا کنون اهمیتی نداشته است؟پاسخ سوال شما در حال حاظر نزد بنده است اما ایجاد این امکانات بر عهده مسئولان ومدیران شهریست.یادمان باشد که همه ما مسئولیم وهمه ما نسبت به آنچه به ما مسئولیت داده شده باید پاسخگو باشیم.
با عرض سلام
تبریک میگم برای راه اندازى این وب لاگ.
بسیار ممنون و سپاسگزارم .امید که بتوانم با راهنماییهای شما دوست عزیز در ادامه این مسیر موفق باشم.
توی افسانه ای که ما ایرانی ها توی اون اسیر شدیم ، دیو اون سعی می کنه هر کی شایسته تر ، بیناتر ، پویاتر ، فهمیده تر ، دلسوز تر و …… هست رو از پا در بیاره و این دقیقا وقتی اتفاق می افته که اون آدم شایسته ، بینا ، پویا ، فهمیده ، دلسوز به شجاعت می رسه و برای فریاد زدن سرش رو بالا می بره حنجره اش رو توی نور قرار می ده و ……… نذار که متوجه بشن شما اون آدم شایسته ، بینا ، پویا ، فهمیده ، دلسوز هستید …… موفق باشید .
درود بر شما و شامگاه مهر شیدتان نیکو.امید که همواره کلا ممان وعملکردمان مهر باشدو عشق باشد و نور وروشنایی.دوست گرامی بینهایت متشکرم که بنده را شایسته این همه خوبی دیده اید.امیدوارم که لیاقت خدمتگذاری به شما خوبان را داشته باشم.
تبرک من رو به خاطر افتتاح سایت تون بپذیرید . امیدوارم در مسیری که قدم برداشتید هر لحظه افراد بیشتری به جمعتون افزوده بشه تا هر روز موفق تر از دیروز باشید .
ممنونم
سلام تبریک میگم انشااله موفق باشید
درود بر شما .به امید یاری وهمراهی شما…
جناب مهندس فلاحتکار راه اندازی وبلاگ شما را تبریک عرض می نمایم.
آرزوی موفقیت شما در عرصه مدیریت شهری را از خداوند یزدان خواستارم.
درود بر شما جناب پور فاضل.
ممنونم از ابراز لطف و محبت جنابعالی وامیدوارم لیاقت خدمتگزاری به همشهریان فهیم وفرهیخته شهسواری را داشته باشم.
با سلام
راه اندازی وبلاگ شخصی تون رو به شما و همه همشهریان تبریک میگم.امیدوارم در راهی که قدم گذاشتید مثل همیشه موفق باشید.
شما “مرد روزهای سخت “هستید…
درود بر تو ابوذر عزیزم.
از محبت شما بینهایت سپاسگذارم.ما کنار همدیگر معنا پیدا میکنیم .امیدوارم با همراهی شما برای شهرمان بسوی موفقیت گام بر داریم.حضور شما ،تلا ش شما وبودنتون همیشه به من امید خواهد داد.