تعداد بازدید۷۹۱۸مرتبه
همانطوریکه وعده داده بودم در ادامه سری مباحـث ارتقاء امید به زندگی با اصلاح مدیریت شهری، در این نوبت به بررسی جامع شهرستان تنکابن می پردازم و منابع، پتانسیلها و زیرساختهای آنرا به بررسی مینشینیم.
شهرستان تنکابن از لحاظ جفرافیایی در ۵۱ درجه و ۱۳۵ دقیقه شرقی و ۳۶ درجه و ۶۹۵ دقیقه شمالی قرار دارد. از شمال به بزرگترین دریاچه جهان به نام دریای مازندران و از جنوب به رشته کوه سر سبز و زیبای البرز متصل است.
دارای آب و هوای معتدل خزری با میانگین تقریبی ۱۰۰۰ میلی متر باران در سال است و اقلیمی مرطوب با تابستانهایی نسبتا گرم و زمستانی کمی سرد دارد. جمعیت شهرستان تنکابن قریب به ۲۰۰٫۰۰۰ عدد(نفر) می باشد که ۴۸٫۰۰۰ شمار آن در مرکز این شهرستان مستقر می باشند. راه های دسترسی به آن از باختر(غرب) شهرستان رامسر و از خاور (شرق) شهرستانهای عباس آباد و چالوس و از جنوب جاده تازه تاسیس سه هزار به قزوین-الموت است.
این شهرستان دارای تاریخی چند هزار ساله با آثار باستانی و قلعه های تاریخی است که همگی آنها در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایران به ثبت رسیده اند و متاسفانه به علت عدم توجه و رسیدگی یا به کلی از بین رفته اند یا در حال ویران شدن می باشند. از لحاظ مواهب خدادادی و طبیعی دارای ییلاقات بی نظیر دوهزار و سه هزار و… میباشد که کمترین ایرانی حداقل یا یک بار نام آنرا نشنیده یا از نزدیک آنرا ندیده است. اقتصاد اصلی منطقه کشاورزی و دامداری است. دارای رتبه نخست در تولید برنج و چای در استان مازندران بوده و یکی از مهمترین مراکز تولید خرمالو در کشور است. جو، گندم، لوبیا، فندق، گردو و….. تولید میکند. پرتقالش (پرتقال شهسوار) نامیترین پرتقال ایران است. اصلی ترین مرکز تولید کیوی ایران است که بالای ۹۰% از کارشناسان آن را مرغوبترین کیوی دنیا می دانند. رتبه دوم تولید ماهی قزل آلای پرورشی در استان مازندران را داراست و در حوزه دام تولید کننده گاو، گوسفند، بز، طیور، زنبور عسل و… است.
رودخانه چشمه کیله اش یکی از نادرترین زیستگاه های ماهی آزاد، سفید و گونه های خاویاری در دنیاست. دارای چشمه های جوشان، آبشارهای خروشان، چشمه های آب گرم و معدنی است.دشتها و مراتعش پهناور است و وسیع. صنایع دستی هم دارد که گلیم بافی، جوراب بافی، سفالگری، نمدمالی و مجسمه سازی عمده آنهاست.
دارای یکی از بزرگترین مراکز آموزشی و دانشگاههای کشور است، با جمعیتی نزدیک به ۱۲٫۰۰۰ دانشجو.
معدن هم دارد، معادن شن و ماسه، سنگ و سنگ آهک.
یکی از مهمترین مراکز تولید گل و گیاه کشور است. ۵۰% قله های بالای ۴۰۰۰ متر استان مازندران و ۳۵% کل کشور در این منطقه قرار دارند. بزرگترین غار رودخانه ای ایران، غار دانیال، به طول تقریبی ۲۰۳۳ متر در این شهرستان است.
آب دارد، چشمه دارد، رود دارد، خاکش از طلاست؛ نام دارد، ریشه دارد، حال حقش کجاست؟
لقب توریستی ترین شهر مازندران را یدک می کشد اما به چه میزان توانسته این نام را حفظ کند؟
مملو از شاعر است و هنرمند و نویسنده و ادیب؛ مردمی مهربان دارد و مهمان نواز و فرهیخته و فهیم و هزاران هزار دیگر.
بر روی پل چشمه کیله که می ایستیم شاهد یکی از زیباترین و بدیع ترین نقاشی های نقاش هستی میشویم، یک سو دریای آبی نیلگون خزر و سویی دیگر جنگل سر سبز دو هزار با دامنه های پهناور و قله های سر به فلک کشیده. این گذری فهرست بار از پتانسیلهای شهرستان تنکابن است. با پرداختن به این پتانسیلها می خواستم به این نتیجه برسیم که با احیا و حمایت، با برنامه ریزی و مدیریت، با ایجاد هدف و ترغیب شهروندان جهت دستیابی به آنها قطعا به نتایج و دستاوردهای بزرگی خواهیم رسید. یادمان باشد این آرزوی بزرگی برای بعضی از کشورهای دنیاست تا حداقل با داشتن بعضی از این پتانسیلها اقتصاد کشورشان و زندگی مردمانشان را تامین کنند. مدیریت شهری، هنر هماهنگ ساختن برای رسیدن به این مهم و رسیدن به این اهداف تامین کننده امیدمان برای بهتر زیستن است.
با درود
با خواندن متن دو حس متضاد هم در من ایجاد شد؛حس اول حس غرور به خاطر داشتن این همه پتانسیل بالقوه در شهرم؛اما حس دوم حس یأس و نامیدی به خاطر عدم مدیریت درست در مدیریت شهری شهرم که نمی توانند این زیرساخت های طبیعی را به فرصت تبدیل کنند…
امیدوارم با ورود نیروهای تحصیل کرده و توانا چون شما آقای مهندس فلاحتکار که تحصیلات مرتبط با مدیریت شهری دارید آینده ای روشن در انتظار شهرم باشد؛به امید آن روز…
درود بر شما
همانطور که بهتر از بنده میدانید مدیریت شهری پرداختن به این موضوعات است.مدیریت شهری بکار گیری نیروهای متخصص واعتماد به روش آنهاست.امیدوارم خلاصه روزی در شهرمان شاهد سر کار آمدن نیروهای متخصصی باشیم که که تنها عشقشان وبالاترن هدفشان ایجاد زندگی بهتر با پرداختن به این پتانسیلها که هر کدامش زمینه ای جهت تحول شهرستان میباشد باشیم.
در این قسمت مقاله چیزی از اصلاح مدیریت شهری ندیدیم. انچه از شهسوار گفتید اطلاعاتی کلی بود که همه را میدانستیم. کاش به خود زحمت میدادید و حداقل آمار مبسوط و دقیق ارائه میکردید.
درود
ممنون میشوم که منظورتان از آمار مبسوط ودقیق را بفر مایید.متشکرم
با تشکر از پاسخ سریعتان
مثلا
شهر شهسوار طبق آمارگیری مرکز آمار در سالهای ۶۵ – ۷۵ – ۸۵ و امارگیری ۱۳۹۰ دقیقا چقدر جمعیت داشته> تعداد خانوارها چندتاست؟ تعداد خانه ها و آپارتمان های مسکونی منطقه شهری چند تاست؟ تعداد خیابانهای اصلی و طول کل آنها> تعداد مراکز خدمات شهری مثل آتش نشانی و اورژانس> و … برای چه؟ برای اینکه هر کاری با آمار دقیق انجام پذیر است و این امار سری نیستند که تنها مدیران انها را داشته باشند(که استفاده هم نکنند). مردم هر چه بیشتر بدانند هم در سخت شهرشان همیاری و همکاری بیشتری میکنند و هم … راستی یادم رفت… میزان درآمد و هزینه شهرداری در سالهای مختلف به تفکیک و شرح اگر در سایت گذاشته شود بد نیست. نه اینکه روی یک بنر بزرگ و ریز نوشته شود و چند روزی در کنار یک خیابان اویزان باشد!!
با درود
با تشکر فراوان از شما دوست ارزشمندم.بینهایت سپاس که در مسیر ارتقائ این وبسایت وهر چه بهتر شدن آن بنده را یاری میکنید.
با درود و سپاس به تمامی عزیزانی که هدفشان تنها خدمت است و ارتقا سطح کیفی شهرمان
آری اینها بخشی از پتانسیلهای شهرمان بوده و می باشد و همواره بر سر زبانها بوده است و راه کارهایی نیز جهت بهرهبرداری از آنها همواره هر چند گاها غیر کارشناسانه بیان شده است ، اکنون زمان ارایه راهکارهای عملیی است که تنها در توان مدیرانی لایق می باشد که هم و غمشان تنها شهرشان است نه ……
که با توجه به شناختم از شما قطعا چنین مدیر لایقی هستید حال راهکارها را بفرمایید با توجه به مشکلات پیش رو ، سواستفاده ها ، سنگ اندازی ها و …….
مرسی