تفکیک زباله از مبدا ….بزودی

تعداد بازدید۲۰۴۰۱مرتبه

1با توجه به آغاز برنامه ریزی جهت تفکیک زباله از مبدا در سال ۹۳ لطفا نظرات و پیشنهادات خود ، جهت اجرای مناسبتر توسط واحد مدیریت پسماند شهرداری های شهرستان تنکابن را با ما در میان بگذارید . خواهشمندم نظرات خود را به صورت موردی ذکر نمایید . بینهایت سپاس که همراهمان هستید.

20 thoughts on “تفکیک زباله از مبدا ….بزودی

  1. باسلام…..به نظرمن ابتدا یک محله را بعنوان پایلوت در نظر گرفته وبمدت چند ماه انجام دهید نقاط قوت وضعف که معلوم شد سپس برای کل شهر تعمیم دهید تا مثل دفعه قبل ابترنماند..بهتراست بروشورهای آموزشی تهیه وبه شهروندان داده شود،به هرمنزل کیسه زباله رایگان داده شود(برای مدتی معلوم)،به مامورین تخلیه زباله آموزش داده شود؛تعداد سطلهای زباله مخصوص این کار در سطح محلات افزایش یابد؛ سپس کار انجام گیرد….تفکیک زباله ازمهمترین مسائل شهری است که امیدوارم بدرستی انجام گیرد. باتشکر

  2. آقای فلاحتکار سلام دیروز هم طبق روال گذشته در سایتهای خبری کشور از جمله خبر فارسی مطلبی از قول مدیر عامل سازمان انرژی های نو کشور با این مضمون توجه منو به خودش جلب کرد مبنی بر در دست ساخت بودن نیروگاه ذباله سوزسه مگا واتی در تنکابن از انجا که بند در جریان هستم همچین چیزی صحت ندارد می خواستم بدونم متولی پیگیری مواردی از این دست با کدام ارگان یا مسولی هست؟

  3. درود بر شما دوست عزیز.در حال حاضر هیچ سایت زباله سوزی در تنکابن مشغول به کار نیست وتنها سایت مشغول به کار سایت پرده سر میباشد که در حال آماده سازیست.

  4. جناب فلاحتکار نفرمودید متولی پیگیری پروژه های تعریف شده جهت شهسوار بر عهده چه مسولی است

  5. جناب فلاحتکار از انجا که جنابعالی مسولیت سرانجام رساندن سایت کمپوست ذباله پره سر را بر عهده گرفتید در موزات آن پیگیری تیروگاه ذباله سوز سه مگا واتی را هم متقبل شوید تا وضعیت تاسف بار ذباله که به محیط زیست زیان عیر قابل جبران وارد می آورد و هم و غم جنابعالی می باشد اقدام فرمایید

  6. سلام، لطفا جهت جلوگیری از تکرار شکست این پروژه، دلایل عدم موفقیت آن در اقدام قبلی بررسی شده و شهروندان را نیز مطلع بفرمایید. به خوبی به یاد دارم که چند سال قبل زباله دانهای مجزا در کریم آباد نصب گردید و به ساکنین هم کیسه های زباله مجزا داده می شد و با نصب تابلو و پخش تراکت آموزشهای لازم نیز در اختیارشان قرار گرفت. با همه این تفاسیر این پروژه با شکست مواجه شد و حتی اثری از سطلهای زباله آن هم دیگر وجود ندارد. آیا عدم ارایه دلایل شکست پروژه به شهروندان باعث دلسردی آنان در همکاری مجدد نمی شود؟ چرا باید دوباره به اجرای این پروژه اعتماد کنیم؟ لطفا دلایل را بیان کنید. با تشکر.

  7. با سلام،یکی از دلایل شکست طرح تفکیک زباله در کریم آباد عدم اطلاع رسانی کامل به شهروندان بود ،به طور مثال شهروندان اطلاعاتی از نحوه اجرا طرح نداشتند،حتی رنگ سطل ها برای انواع زباله اطلاع رسانی دقیقی نشده بود،یکی دیگر از دلایل نوع مدیریت سیستم در این طرح پایلوت بود ،سیستم حمل ونقل نامناسب،عدم وجود انبار مرکزی برای انباشت زباله خشک،عدم مدیریت در سایت پرده سر،عدم حمایت از طرح توسط مسئولین از جمله دلایل شکست آن طرح بود

  8. در ضمن وجود این سطل ها با وجود سارقین زباله زیاد راهبردی به نظر نمی آید

  9. جناب نوریان عزیز و سایر دوستان این طرح زیاد هم پیچیده نیست بلکه بسیار ساده و قابلیت اجرا ساده ای دارد . کافیست مجریان و عوامل اجرایی به صورت مستمر و پیگیر به عنوان یک اصل و قانون شهری ان را اجرا نمایند. در مورد مجتمع های مسکونی هم میتوانند جمع اوری را از درب منزل در طبقات توسط مدیران مجتمع ها اجرا نمایند و یا اینکه در ساخت این مجتمع ها سیستم شوتینگ مجزا را اجرا نمایند. البته تنها وتنها راه تبلیغ دایم پیگیری ممتد و مسیولیت پذیری مسیولین شهری را میطلبد. ضمن اینکه مردم ما در صورت اراده قوی دست اندر کاران به گزینه های محیط زیستی جواب منطقی میدهند. متشکرم

  10. شاید تجربه من در اینجا کمی به درد بخورد.خانه های اینجا اصلا شوتینگ ندارد بلکه در آشپزخانه ها همه ۲ یا ۳ سطل زباله مجزا دارند که شیشه و زباله خشک و تر را جدا می کنند و سطل های زباله بزرگ در پایین منازل یا چند مجتمع با هم به صورت تفکیکی وجود دارد که روی هر کدام علامت مخصوص هست .مثل زباله تر و خشک و شیشه و حتی کاغذ را جدا جمع آوری می کنند .حتما برایتان عکس می اندازم و می فرستم.ولی بسیار ساده این کار انجام می شود فقط با سطل زباله مجزا در منزل .البته این فرهنگ نهادینه شده است و مردم بسیار رعایت می کنند .مثلا حجم زیادی از کاغذ را حمل می کنند تا به سطل اصلی کاغذ خالی کنند.یا بعضی ها که ب شدت طرفدار زندگی سبز هستند من در منزلشان دیده ام یک سطل زباله مانده غذا دارند که جدا می ریزند.یاد قدیم خودمان افتادم که مادرم هیچ وقت خورده های نان و غذا را در آشغال نمی ریخت.

  11. یکی دیگر از راههای کاهش شدید حجم زباله تر نصب آسیاب سینک است که در بعضی کشورها که از فاضلاب شهری برق تولید میشود اجباری است. تنها میماند زباله خشک که اعم از تفکیک در مبدا با مقصد تماما قابل بازیافت است.

  12. ضمنا تفکیک انواع زباله خشک مثلا پلاستیک شیشه کاغذ فلز از مبدا در اکثر کشورها شکست خورده
    اکثر ایالتهای امریکا کل زباله خشک را جدا میبرند و در مقصد نفکیک میکنند اینجوری شصت درصد استحصال زباله خشک بالاتر میرود
    بعضی کشورها و حتی شهرهایی در امریکا تفکیک چهارگانه اجباری در مبدا دارند ولی برای مرحله اول فرهنگسازی ان در ایران محال است

  13. اگر بگوییم محال است،محال می شود.هر کسی از جایی شروع کرده است اگر قرار باشد از محال بودن حرف بزنیم اطراف ما پر است مهم راهی هست که باید پیدا کرد و آرام آرام گسترش داد.

  14. برنامه های اینچنینی که که برای اجرای آن نیاز به عزم عمومیست همیشه با بیم وامید همراه است چرا که درصورت شکست به راحتی نمی توان از نو شروع کرد چون برای مردمی که کمتر احساس مسئولیت می کنند بهانه ای برای بی اعتنایی به آن می شود بنابراین باید حتی اگر درمحدوده ای کوچک اجرا شد به صورت کامل و تا انتها انجام شود پیشنهاد من اینست منطقه ای مشخص شود وقبل ازاجرای کار زمینه های فرهنگی آن ایجاد شود و دلایل اجرای طرح را بصورت همه فهم در صفحاتی مکتوب کرده وبه تمام منازل بدهید و در ضمن در همان منطقه تابلویا پارچه نوشته هایی به همین منظور نصب کنید و با تفهیم مزایای این طرح مژده آغاز آن را در زمان معین بدهید باید مردم احساس مسئولیت کنند باید بفهمند که مخلوط کردن زباله های ترو خشک چه مصیبتی را ایجاد کرده و چه فاجعه ای را درآینده به دنبال دارد و درضمن باید امیدوار باشند که زحمت تفکیکی که انجام می دهند در نهایت با اختلاط در موقع جمع آوری زباله بر باد نخواهد رفت شاید اجرای نمایش خیابانی یا صحبت کردن در پیاده روها با همکاری فعالین و گروههای زیست محیطی دور از ذهن نباشد توزیع سطل زباله های خانگی مناسب برای این کار با قیمت مناسب نیز می تواند مفید باشد در نهایت پیشنهاد می کنم یا طرح را اجرا نکنید یافقط در صورتی که از موفقیت آن اطمینان دارید اجرا کنید در ضمن لطفا برای شروع اهداف این طرح را در همین صفحه توضیح دهید

  15. من عرض نکردم تفکیک از مبدا محال است ولی اینکه انتظار داشته باشیم خانواده چهار نوع زباله خشک را جدا ببرد تا سر محل محال محال محال است که باعث میشود به هدف اصلی هم نرسیده طرح ابتر بماند
    البته برای اقلیت کمتر از پنج درصدی که تفکیک چهارگانه را رعایت خواهند کرد ویتوان در هر محله جایش را گذاشت

  16. تا اینجا بحث های مطرح شده در گروه وایبری دیده بان محیط زیست شهسوار بود و نه همه نظرات نخود سیاه

  17. Environmental impact

    Kitchen waste disposal units increase the load of organic carbon that reaches water treatment plant, which in turn increases the consumption of oxygen.Metcalf & Eddy quantified this impact as 0.04 pound of biochemical oxygen demand per person per day where disposers are used. An Australian study that compared in-sink food processing to composting alternatives via a life cycle assessment found that while the in-sink disposal performed well with respect to climate change, acidification, and energy usage, it did contribute to eutrophication and toxicity potentials.

    This may result in higher costs for energy needed to supply oxygen in secondary operations. However, if the waste water treatment is finely controlled, the organic carbon in the food may help to keep the bacterial decomposition running, as carbon may be deficient in that process. This increased carbon serves as an inexpensive and continuous source of carbon necessary for biologic nutrient removal.

    One result is larger amounts of solid residue from the waste-water treatment process. According to a study at the East Bay Municipal Utility District’s wastewater treatment plant funded by the EPA, food waste produces three times the biogas as compared to municipal sewage sludge. The value of the biogas produced from anaerobic digestion of food waste appears to exceed the cost of processing the food waste and disposing of the residual biosolids (based on a LAX Airport proposal to divert 8,000 tons/year of bulk food waste.)

    In a study at the Hyperion (Los Angeles) sewage treatment works, disposer use showed minimal to no impact on the total biosolids byproduct from sewage treatment and similarly minimal impact on handling processes as the high volatile solids destruction (VSD) from food waste yield a minimum amount of solids in residue.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Garbage_disposal_unit

    Energy usage is not high; typically 500 – 1500 W of power is used, comparable to an electric iron, but only for a very short time, totaling approximately 3-4 kWh of electricity per household per year.[33] Daily water usage varies, but is typically one gallon of water per person per day,[34] comparable to an additional toilet flush.[35] One survey of these food processing units found a slight increase in household water use.[36]

  18. سلام برادر اگه سرکاری نیست یه مقدار درمورد تصمیمات خودتون در مورد طرح تفکیک زباله بنویسید

  19. با سلام
    طرح تپش (تفکیک-پسماند-شهر) در شهرستان ساری نزدیک به یک سال است که اجرا می شود با دو هدف کاهش تولید زباله از مبدا و نیز تفکیک زباله از مبدا و بحمدلله جناب آقای اسلامی استاندار محترم و معاونت محترم نیز از این طرح اطلاع داشته و حامیان این طرح هستند و نیز سازمان مدیریت پسماند شهرداری ساری به تمام شهرستان های استان آمادگی تبادل اطلاعات و آموزش را دارد.
    در صورت صلاح دید و علاقمندی و جلوگیری از پرت زمان و هزینه می توانید از تجارب شهرستان ساری بهره مند گردید.
    باتشکر