تعداد بازدید۳۰۴۹مرتبه
بر گرفته از وبسایت مهندس کامبیز گلیجانی مقدم …
صورتجلسه کمیسیون تخصصی عمران و شهرسازی
پنجمین نشست اتاق فکر متخصصان و صاحب نظران در رشته عمران و شهرسازی ” موسوم به کمیسیون تخصصی عمران شورای اسلامی شهر ” در وقت مقرّر روز دوشنبه مورخ ۲۸/۷/۱۳۹۳ در عمارت شهرداری شهر تنکابن تشکیل گردید .
مطلع دیوان اسرار قدیم هست بسم الله الرحمن الرحیم
این جلسه پس از تلاوت آیاتی چند از کلام ا… مجید و خیر مقدم گویی توسط آقای عشوری (( شهردار شهر تنکابن )) و تشکر ایشان از توجه جامعه مهندسان شهر تنکابن به امور شهر ، سخنان رئیس جلسه (( مهندس کامبیز گلیجانی مقدم )) آغاز گردید . ایشان با تشریح بیشتر اهمیت نگاهی نو به موقعیت ویژه رودخانه چشمه کیله در فاز گردشگری و جذب توریست در شهر تنکابن ، مطالعه و اجرای طرح آب بند رودخانه چشمه کیله را خواست اعضاء محترم شورای اسلامی شهر تنکابن عنوان نمود و بیان داشت مصمَم به ساماندهی رودخانه چشمه کیله هستیم و در این راستا مأموریتی به اینجانب و شما اعضاء محترم کمیسیون عمران محوَل گردیده که تا پایان آبان ماه سال جاری طراحی اولیه این طرح را به پایان رسانیم و از ابتدای آذر ماه ۹۳ کار اجرایی طرح منتخب را آغاز نموده تا انشاء ا… در بهار ۹۴ شاهد بهره برداری از آب بند مورد نظر در رودخانه چشمه کیله باشیم .
پس از طرح این موضوع مهندسین حاضر در جلسه به شرح مندرج در بندهای آتی اظهار نظر نمودند .
مهندس صادقی : این طرح یا ایده لازم است تا در ابتدای امر توسط گروه های دانشگاهی و یا شرکت های تخصصی فعال در این رشته تهیه و تدوین گردد و در آن به بررسی اهداف اجرای آن و اعتبار مالی مورد نیاز نیز پرداخته شود .
مهندس خسرو جلیلی : چه نوع آب بندی باید اجرا گردد ؟ طرح مورد نظر در کدام نقطه از رودخانه و به چه نحو ایجاد و نصب شود ؟ مبحث زیست محیطی رودخانه نیز باید مدَ نظر قرار گیرد و همچنین نظر متولَی امور رودخانه ها (( اداره امور منابع آب )) نیز باید اخذ گردد . تمامی این امور نیازمند دعوت از مشاوری متخصص است تا ایده های مختلف و اعتبارات مورد نیاز آن ایده ها در نظر گرفته شود .
مهندس بشیری : باید در بدو امر انواع آب بند را بشناسیم و بدانیم که در اجرای طرحی ماندگار در این خصوص ، به آب بندی ثابت نیاز داریم که تعبیه دریچه های هیدرولیکی در آن ضرورت دارد .
مهندس حسین زعفری: ایده اجرای طرح آب بند در رودخانه چشمه کیله اساساً به چه منظوری است ؟ پیشنهاد می نمایم تا با ایجاد گودالی در بستر رودخانه در قالب برداشت مصالح بستر و عمیق نمودن موقعیت مورد نظر فضایی مناسب را برای منظور شهرداری ایجاد کنیم تا از اجرای هر گونه طرحی تحت عنوان آب بند و هزینه های بسیار سنگین مترتَب برآن اجتناب شود این امر به حفظ جریان آب و مسائل مرتبط با تخم ریزی گونه های مختلف ماهیان چشمه کیله نیز کمک خواهد نمود .
مهندس خدایار سلطانی : اجرای طرح گود نمودن بستر رودخانه چشمه کیله در وسعتی که مهندس زعفری فرمودند یقیناً با موانع قانونی از سوی ادارات متولی روبرو خواهد شد .
مهندس یاسر گلیج :بهتر است تا هر دو طرح بررسی گردد ( طرح آب بند و طرح گود نمودن بستر رودخانه ) تا در صورت احراز رجحان و برتری هر کدام بر دیگری ، طرح ایده آل انتخاب و اجرا گردد .
مهندس عسگر زاده : باید مشاوری با رتبه بندی مخصوص اینگونه طرح ها انتخاب شود تا با توجه به تمامی جوانب امر خصوصاً اکوسیستم رودخانه ، نوع آب بند را انتخاب و پس از امکان سنجی مناسب ، هزینه و اعتبار مورد نیاز طرح منتخب نیز معلوم گردد . در این فرض ، مشاور ، متعهَد به اخذ مجوزهای قانونی مورد نیاز از ادارات مربوطه می شود . البته باید به موضوع لزوم وجود دیواره حفاظتی در اطراف رودخانه چشمه کیله نیز در راستای اجرای طرح آب بند توجه خاص شود .
مهندس علیرضا فلاحتکار : هر گونه سرمایه گذاری در رودخانه چشمه کیله بدواً باید بصورت طرحی جامع دیده شود . قبل از آنکه به این موضوع بپردازیم بهتر است فکری برای اصلاح وضعیت نامناسب پل جانبازان و تعیین تکلیف این پل نماییم . نظر شخص اینجانب جمع آوری پل مذکور است چرا که با استفاده صحیح از پل جدید الاحداث مجاور آن بقاء پل جانبازان ضرورت ندارد ، مخالف هر گونه گود برداری و ایجاد گودال عمیق در موقعیت توریستی چشمه کیله هستم چرا که معتقدم این امر در مرور زمان به سازه پل قدیمی آسیب می رساند و سبب تخریب پل چشمه کیله میگردد قاعدتاً ایجاد دیواره حفاظتی بیش از اجرای آب بند اهمیت دارد و البته اینجانب نیز اجرای آب بند بتونی با دیزاین بسیار خاص و زیبا را پیشنهاد می کنم .
مهندس عبداله پور : در ابتدا باید ببینم هدف شهرداری از اجرای این آب بند چیست ؟ موقعیت مکانی آن باید تعیین شود . به طغیانی بودن رودخانه چشمه کیله و رسوب گذاری شدید آن باید توجه شود . توپوگرافی منطقه نیز باید مد نظر قرار گیرد باید مشخص شود که این آب بند در مسیر مستقیم رودخانه چشمه کیله احداث می شود یا در کنارش ؟
مهندس محرابی : باید کارکرد خدماتی – کشاورزی شهر تنکابن ملحوظ نظر قرار گیرد ما هنوز یک شهر تماماً توریستی نشده ایم با این حال موافق نظر آقای مهندس فلاحتکار هستم و معتقدم که اجرای آب بند بتونی مقرون به صرفه تر است چرا که در تقویت اهداف توریستی شهر مؤثر بوده و بازگشت مناسبی دارد .
سرکار خانم مهندس نعمتی : این طرح ، وصفی کاملاً تخصصی دارد فلذا با تأئید نظر مهندس عسگر زاده وجود مشاوری صاحب تخصص مرتبط در این سطح را لازم و ضروری می دانم با انتخاب مشاوری مطمئن و صاحب صلاحیت اخذ مجوز از مراجع ذیصلاح ذیربط نیز بر عهده وی خواهد بود و البته باید این طرح به صورت جامع دیده شود .
مهندس امید گلیج : ابتدا ضرورت دارد تا به کلیات طرح آب بند توجه شود ایجاد آب بند ثابت ( دائمی ) با توجه به خصوصیات چشمه کیله و واقعیات آن رودخانه شهر تنکابن را با خطر سیل مواجه می سازد .
ریاست جلسه ( مهندس گلیجانی مقدم ) پس از استماع تمامی نظرات ، نظر خویش را در جمع بندی موضوع اینگونه بیان نمود : با انتخاب مشاوری متخصص و صاحب صلاحیت درخصوص طرح ایجاد آب بند در رودخانه چشمه کیله ، تمامی جوانب و مؤلفه های مثبت و مؤثر در این موضوع در ابعاد مختلف آن ( نوع طرح ، مکان طرح ، اعتبار طرح ) بررسی گردد و در نتیجه مراتب جهت تصمیم گیری های لازم به کمیسیون تخصصی عمران ارائه شود .
اعضاء حاضر در جلسه باتفاق آراء این نظر را پذیرفته و مصوَب نمودند .
این جلسه رأس ساعت ۱۹ با صلوات بر محمد آل محمد به پایان رسید .
کسی در مورد جمع کردن پل نظری نداد؟ فعلا دنبال ای بازی و پدالو هستن؟
بهتر است آب بند در پایین دست پل ، سمت دریا اجرا شود هم ساده تر است و هم امکان استفاده از آب دریا و مسیر ورود قایق گردشگران به دریا وجود دارد و هم پل قدیمی محافظت می شود همچنین امکان گود برداری و احداث سد در کناره ها را هم دارد . پل جانبازان که یک ننگ مهندسی است اگر برداشته شود چهره شهر زیبا تر می شود . راستی چرا و چرا وچرا به زیبایی و معماری شهر بی توجهی می شود .مگر شهر توریستی نمی خواهیم داشته باشیم . چرا هنوز ساختمان ها و زمین های متروکه داریم . شانس آوردیم که راه آهن نداریم والله این ۸۰ قطار توریستی اروپایی که دولت با اروپایی ها قرار داد بسته ، اگر از شهر ما می گذشت چه آبروریزی می شد .