تعداد بازدید۳۰۶۹مرتبه
همانطور که وعده داده بودم گزارشی از عملکرد ارگانها، ادارات و سازمانهای مختلف در بحران برف آماده کرده ام تا تلاش مدیران شهری به نظر شهروندان شریف شهسواری رسانده شود.
نکات مهم در این گزارشها:
۱ – کلیه مطالب این گزارشها عینا به نقل و قلم مدیران سازمانهای ذکر شده میباشد.
۲ – مسوولیت صحت و سقم اظهارات به عهده مسوولین سازمانهای نامبرده میباشد.
۳ – هدف از نوشتن این گزارشات اطلاع رسانی ، شفاف سازی وارائه خدمات انجام شده میباشد .
جمعیت هلال احمر
– توزیع مواد غذایی در ۳۴ روستای دور افتاده و جنگلی و دامنه ها با دو فروند بالگرد.
– بازدید هوایی مقامات استانی (استاندار، معاونین، فرمانده لشکر ۲۵ کربلا، امام جمعه، مدیر عامل هلال احمر) از مناطق برف گرفته با استفاده از بالگردهای هلال احمر.
– توزیع بیش از ۳ تن نایلون بین آسیب دیدگانی که منازل مسکونی آنان خسارت دیده بود.
– کمک به ارسال موتور برق و آب معدنی به تعدادی از نانواییها برای پخت نان.
– توزیع آّب، نان و مواد غذایی بین مردم.
– امداد و نجات و اعزام آسیب دیدگان به بیمارستان و مراکز درمانی.
– در جریان امدادرسانی به مردم برف زده تیمهای امدادی از استانهای تهران، سمنان، گلستان و البرز حضور داشتند.
(موارد ذکر شده گزارشی اجمالی از عملکرد جمعیت هلال احمر تنکابن، همکاران و گروههای اعزام شده امدادی به منطقه بوده است که توسط آقای صالحی مسوول جمعیت هلال احمر تنکابن عنوان گردید)
اداره گاز
گزارش عملکرد اداره گاز ناحیه تنکابن در مدیریت بحران برف
با سلام
احتراما با عنایت به بارش برف سنگین در شهرستانهای تنکابن ، عباس آباد و رامسر اهم فعالیتها و اقدامات انجام گرفته به حضورتان اعلان میگردد.
الف – تمهیدات
۱- با توجه به اینکه از تاریخ ۱۳۹۲/۱۱/۱۲ نزولات آسمانی (برف) شروع به بارش گرفته و خیابانهای سطح شهر سپید پوش شده بود در ساعت ۹ صبح روز شنبه مورخه ۱۳۹۲/۱۱/۱۲ کلیه کارکنان که همگی از نیروهای بسیجی میباشند در جلسه کمیته بحران فراخوان شده و در جلسه فوق به همگی آماده باش و وظایف هر یک در جلسه مشخص و تقسیم کار گردید.
۲- در ساعت ۱۴ همانروز یک دستگاه چادر صحرایی از فرماندهی سپاه تحویل و در ایستگاه گاز نعمت آباد بر پا و تجهیزات اضطراری اعم از اجاق گاز و بشکه آب گرم و لوازم و تجهیزات مربوط به تهیه و اماده سازی آبگرم در آن مکان نصب و راه اندازی گردیده و نیروها مستقر و جهت حضور دائم افراد لوح نوبت کاری و شیفت تنظیم گردید.
۳-برای کنترل و نگهداری هریک از ایستگاههای CGS ,TBS وترکیبی موجود در شهرستان نیروهای امداد و تعمیرات به کار گیری ودر مدت بحران به طور دائم سرکشی و کنترل و در چندین مرحله تعمیر و نگهداری گردیده تا خدای نکرده از سرویس خارج نشوند.
ب – نکات بسیار مهم و قابل ذکر در مدیریت بحران :
۱- به دلیل مسدود شدن خیابانها و کوچه های منتهی به ایستگاههای فوق که بعضا در شرایط بحرانی قرار داشتند جهت بازگشایی معابر از ماشین آلات و ادوات شهرداری و فرمانداری محترم و … کمک گرفته و فقط با خوروهای کمک دار وشاستی بلند این امکان محقق میشود .
۲- بعد از برف و کولاک از روز دوشنبه نیروهای این ناحیه با پای پیاده مسیر ایستگاههای اصلی را طی نموده و حتی تویض شیفتها در مسیر اداره گاز به ایستگاه نعمت آباد و شیرود و نشتارود به صورت پیاده صورت میگرفت و مسیر حدود ۲۴ کیلومتر را در شرایط برف و کولاک و سرما به طور داوطلبانه طی مینمودند.
۳- کلیه خودروهای امداد این اداره از نوع پیکان و مزدا وانت میباشند. در روزهای ۱۲ الی ۱۶ بهمن ماه زمینگیر و عملا قادر به حرکت نبوده و نیروها با پای پیاده ایستگاههای گاز را کنترل و امورات دیگر توسط اعزام خودروهای ستاد گاز استان ، فرماندهی محترم سپاه تنکابن و همچنین حمایت و پشتیبانی جناب سرهنگ نظری از سپاه کربلا ۲۵ انجام گرفته است .
۴- با عنایت به اینکه کلیه تجهیزات و گرمکن ایستگاههای گاز این ناحیه با برق کار میکند و قطع برق در چند روز بحران ادامه داشته جهت جلوگیری از یخزدگی ایستگاهها در سرمای شدید و پیک مصرف گاز ، همکاران پر تلاش این اداره نسبت به تعمیر و در مدار قرار دادن آن در چندین مرحله در ایام بحران اقدام لازم را عملیاتی نموده بودند.
۵ – به دلیل مسدود بودن راه و بسته بودن فروشگاههای مواد غذلیی در چند روز بحران امورات پشتیبانی و تدارکات صبحانه ،نهار و شام برای نیروهای مستقر در بخش امداد و تعمیرات در اداره گاز تنکابن و نشتارود تدارک دیده شد .
۶ – با توجه به مسقف بودن ایستگاههای شیرود و تنکابن و بارش شدید برف و احتمال سقوط سقف ایستگاه روی ادوات و قطع گاز شهر و روستا نیروهای این اداره با استعانت از کمکهای مردمی برفروبی از روی سقف ایستگاههای گاز در زمان کولاک شدید را انجام داده و با مدیریت صحیح از احتمال قطع گاز جلوگیری گردید که البته احتمال سقوط از ارتفاع ۸ متری بالای سقف ایستگاه در آن شرایط برف و کولاک دور از ذهن نمیباشد .
۷ – در روزهای اولیه شروع برف و با توجه به جلسه انجام شده در اتاق بحران مقرر گردید که حتمادر ساعت اولیه باک بنزین ماشینهای امدادی تماما پر گردد.( تجربه از برف ۸۶ )مرتبا خودروهای امدادی سوخت گیری میشوند.
۸ – جانفشانی و ایثارگری به موقع همکاران بسیجی اداره گاز ناحیه تنکابن که در شرایط بحرانی از خانه و خانواده خود گذشته و همچون پروانه ای دور شمع به پرواز در آمده و کلیه ایستگاههای ناحیه تنکابن از خطر قطع شدن در امان ماندند.
۹ – مواردی از قبیل ، خرابی دیوار ، فرو ریختن سقف خانه ها و منازل و انبارها و افتادن درختان روی علمک گاز باعث پارگی لوله و علمک و نشت شدید گاز شده که کار امداد رسانی با پای پیاده انجام میگرفت.
۱۰ – تعداد نیروهای درگیر مدیریت بحران برف ر کل ناحیه ۱۲۵ نفر بوده اند که از این تعداد ۲۵ نفر در شهرستان عباس آباد و تعداد ۷۷ نفر در شهرستان تنکابن و تعداد۲۳ نفر نیرو در شهرستان رامسر بکار گیری شده اند .
(متن بالا گزارشی به قلم آقای هژبر جوادی مسوول اداره گاز شهرستان تنکابن بود )
در پایان این قسمت ضمن تشکر از آقایان صالحی و جوادی و کلیه نیروها و همکاران سازمانهای یاد شده شما را به پیگیری قسمتهای بعدی این سری از گزارشات دعوت میکنم .
بدرود.
به قول شاعر خود گ.. و خود خندی عجب مرد هنرمندی
ممنون از انتقال اطلاعات داده شده توسط شما ولی در ادعاهای سازمانها مطالب جالبی هست:
۱- در مورد هلال احمر یا صلیب سرخ خارجی ها:
اجرای تور بازدید با هلیکوپر برای استاندار محترم هم شد کار؟
شهرستان تنکابن همش ۳۴ روستای دور افتاده دارد؟
از اعزام آسیب دیدگان گفته شده در حالی که در هیچ خبری آسیب دیده ای اعلام نشده بود. صد البته چنین برفی مجروح و کشته داشته. علت انکار را نمیدانم؟ در آمریکا و اروپا یک مینیبوس چپ میکند خبرش را اخبار ۲۰ و ۲۰:۳۰ و ۲۱ و ۲۲ و .. دائم تکرار میکنند.در برف تنکابن میگویند هیچ کشته ای نداده. آیا وظیفه هلال حمر اطلاع رسانی آمار کشتگان و علت آن نیست؟ شایعه مرگ بیماران دیالیزی صحیح است؟ چند نفر در زمان پارو کردن و چند نفر در زمان جوشکاری سقف های فروریخته از برف مردند؟ قضیه خانم جوانی که جنازه اش در کریم آباد پیدا شد چه بود؟ توروخدا نگویید معتاد بود که فیلم جنازه را خیلی ها دیده اند که سر و وضع مناسبی داشت.
هلال احمر وظیفه خودش را خوب انجام داد ولی کامل انجام نداد. یکی از چیزهایی که خیلی به چشم میخورد ماشینهای وانت شاسی بلند هلال احمر بود که با ۴ نفر سرنشین با لباسهای قرمز در شهر میچرخیدند در حالیکه میتوانستند پشت خود مردم را هم سوار کنند.. گله کم نیست ولی خسته نباشند.
۲- اما اداره محترم گ.ز
خسته نباشند که گاز قطع نشد. نه میامدند گاز را هم قطع میکردند ملت خیالشان راحت میشد که به قرن شانزدهم برگشته اند و هیزم آتش میکردند. البته گاز بدون برق و آب چندان کارایی نداشت مگر برای آب کردن برف در قابلمه برای طهارت گرفتن.
دمای هوا در سردترین شبهای ۱۲ تا ۱۵ بهمن به ۱ تا ۲ درجه زیر صفر رسید. این در حالی است که در کانادا ، کشورهای اسکاندیناوی و سیبری بیش از ۱۰۰ روز از سال دمای هوا بیش از ۳۰ درجه زیر صفر است. لابد بعد از پایان زمستان جلوی اداره گاز تورونتو جا برای پرده زرد زدن باقی نمیماند.
بالاخره نفهمیدیم پیکان و مزداها زمینگیر شدند یا بخاطر باک پر از بنزین فعال و سر حال بودند؟
همه یک طرف پروانه و شمع یکطرف دستشان درد نکند ولی اینقدر پز دادن نداشت. من فکر کنم با وجود قطع برق بعلت وسعت آسیبها زحمات تیمهای اصلاح خطوط که از همه شهرها آمده بودند بسیار ستودنی تر بود. حالا بمانیم ببینیم آنها هم از خودشان متشکرند یا اول خاضعانه از مردم پوزش میطلبند و بعد گزارشی از کمبودها و نیازها میدهند و در آخر میگویند که با کمک چه کسانی و چگونه فعالیت کردند؟
ببینیم چه میشود.
آقا حبیب به نکته جالبی اشاره کردند.
راستی گاز در کانادا(البته شهرهایی که از نعمت گاز لوله کشی برخوردارند) با سرد شدن هوا قطع میشود؟
فکر کنم ایستگاههای گاز باید ژنراتور داشته باشند و وابسته به برق شبکه نباشند. همینطور مراکز مخابرات که فقط یو پی اس داشتند و تنها چند ساعت تحمل قطع برق را داشتند.هم باید ژنراتور داشته باشند.
البته اگر یکی نیاد به من بگه بابا دلت خوشه، بیمارستان ژنراتور نداشت(یا ژنراتورش خراب بود تو میگی مخابرات؟)